Последните месеци Mastercard бе една от компаниите, която алармира за 

...
Последните месеци Mastercard бе една от компаниите, която алармира за 
Коментари Харесай

Година на промени

Последните месеци Mastercard бе една от фирмите, която сигнализира за  сериозни проблеми, свързани с бъдещето на планетата  – опазването на биоразнообразието, замърсяването, дефорестацията, изгубването на жизненонеобходими за цялата екосистема скотски типове

НУЛЕВИ ЕМИСИИ, КЛИМАТ И СВЕТОВНИ ГОРИ

Светът към този момент е по-свързан от всеки път, факт, който бе заздравен от пандемията. Този домино резултат разкри добре последствията от Covid рецесията и навлизането в нова. Накара ни да се огледаме извънредно в страната си, града си, квартала си, тъй като внезапно бяхме „ затворени “ там. Време е за възобновяване и основаване на стопанска система и общество, които работят за всички нас. През 2021 година Mastercard се концентрира извънредно върху уговорката за основаване на по-устойчива и приобщаваща цифрова стопанска система и заричане да достигнем нулеви чисти излъчвания до 2050 година

Насочихме прожекторите към огромната дупка в екосистемата на планетата, която незабавно би трябвало да бъде възобновена – дефорестацията води до големи проблеми, които се отразяват на всяко живо създание по света. Така бе основана Priceless Planet Coalition – стратегия за засаждане на над 100 млн. дървета до 2025 година Тя употребява модел за възобновяване на горите, отдаден освен на засаждането, само че и на повторното развъждане на гори в географски региони с максимален капацитет за позитивно влияние върху климата, общността и биоразнообразието, като Австралия, Бразилия и Кения.

С всяка трансакция нашите 4 млн. български картодържатели се включиха в световната самодейност Priceless Planet, с която страната ни ще способства през 2021 година за засаждане на 20 хиляди дървета в най-пострадалите от дефорестация региони в света.

 „ ВИСОКИ СИНИ ПЛАНИНИ, РЕКИ И ЗЛАТНИ РАВНИНИ “ 

Винаги сме се старали да обърнем особено внимание и на локалните проблеми, да се съюзим с най-хубавите локални организации и да работим съсредоточено за подкрепяне и на най-малките локални общности. Една година откакто стартирахме нашия ангажимент, е време за доклад, оценка и тактика за резистентност, тъй като занапред започваме.

Денят на Земята 2021 отбелязахме по паметен, само че пагубен метод и поставихме началото на „ Зелената Мрежа “ на Mastercard – редица от дела за стабилно развиване и запазване на естественото благосъстояние на България, въвличащи нашите сътрудници, банки, софтуерни компании, неправителствени и просветителни организации и картодръжатели в името на действителна смяна.

Поканихме известни персони, с цел да ги превърнем в посланици на един значим роман – този за бъдещето на човешкия тип и кулинарните завършения, в случай че пчелите изчезнат. По данни на „ Грийнпийс “ смъртността в пчелните фамилии в Европа е към 20%, а в България през 2021 година фермери от Добруджа и Родопите споделят за над 70% необяснимо измиране на пчелните им фамилии. Съществуването на над 4 хиляди зеленчука зависи от значителната „ работа “ на опрашителите. Плодовитостта на растенията, с които се изхранваме, ще намалее със 75%, в случай че пчелите загинат.

Вярваме в нововъведенията и техния капацитет да вземат решение проблеми. Затова подкрепихме Pollenity – новаторски стартъп, който основава роботчета за кошери и marketplace, с цел да оказва помощ на производителите на същински пчелен мед, а с това и на популацията на пчелите у нас. Осиновихме 15 кошера от името на нашите сътрудници и картодържатели, което способства за спасяването на над 40 млн. пчели и 30 дребни производители на мед у нас.

Замърсяването на река Струма е страховита емблема за размера на отпадъците и в какво се трансформират българските речни корита. Подкрепихме дълго и професионално разработвания план на harmonica за замесване на десетки доброволци в региона на Кюстендил, които почистиха над 4 км от реката, събрахме над 1200 чувала с отпадък и 600 кг пластмаса бяха върнати на вторични първични материали за преработване.

Заедно с сътрудниците ни от Банка ДСК, ландшафтни архитекти и софтуерни инженери помогнахме за създаването на цифровото приложение „ ЕдноДърво “ за картотекиране на дървета в София. Платформата е фокусирана точно върху дърветата, като извънредно скъп естествен запас в урбанизираните територии, а в картотекирането се включиха над 600 консуматори, 300 доброволци и бяха маркирани над 13 хиляди дървета.

КАРТИ-ПОСЛАНИЯ

Но да се върнем към домино резултата – замърсяването и обезлесяването са причина за изгубването на редица скотски типове. Според отчета „ Жива планета “ на WWF за последните 50 години сме изгубили 68% от биоразнообразието по света. Тези ужасяващи данни ни карат да обърнем извънредно внимание на животните в нашите начинания.

Създадохме дарителска дебитна и gift „ Мечешка карта “, част от стратегическата стратегия на „ WWF България “ и iCard „ Заедно за дивата природа “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР